Musikator Forum » Welcome

Estetik Forum

(1 post)
  • Started 3 months ago by kahveciler
  1. kahveciler
    Member

Domain Adı http://www.estetikforum.net
    Web Sitenin Kuruluş Tarihi 2008
    Kullanıcıların estetik cerrahi ameliyatları hakkında bilgileri ve estetik merkezlerini eleştirdikleri estetik forum sitesidir..

Web Sitesine Ait Tanıtım Makelesi

Estetik ameliyattan sonra hastanede kalan hastalarınız var mı varsa kaç gün kalır?
    Ameliyattan sonra her hangi bir sorun yoksa hastalarımı genellikle aynı gün taburcu etmeyi yeğliyorum. Ameliyat sonrası ne kadar erken günlük yaşama dönmeyi sağlarsak iyileşme o kadar hızlı oluyor. Bir başka noktada en mükemmel hastanede bile insan evindeki rahatlığı bulamıyor.

MORLUK VE ŞİŞLİKLER TAMAMEN NE ZAMAN GEÇİYOR?
    Ameliyattan hemen sonra şişlik ve morluk çok olmamasına rağmen, takip eden 2. ve 3. günlerde şişlik ve morluk artabilir. Endişeye kapılmayın. Sonrasında hızla bu şikâyetleriniz azalacaktır. Yedinci günde ilk günlere göre yarı yarıya azalır.14 ila 21. günler arası morluk tamamen geçer. Şişliklerin tamamen geçmesi ise altı ayı bulur.

ÇOK FAZLA MORLUK OLMAMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM?
    En az iki gün göz çevresine 15 dakika aralıklarla buz tatbiki yüzünüzde oluşacak morluk ve şişlikleri azaltacaktır. Buz uygulaması sırasında alçı korunmalıdır.

SİZZ MORLUK VE ŞİŞLİK AZ OLSUN DİYE BİR ŞEYLER YAPIYORMUSUNUZ?
    Morluk ve şişliği yapan doku içine kanın sızmasıdır. Bu bağlamda estetik ameliyat esnasında az kanama olursa morluk ve şişlik az olacaktır. Bunu sağlamada anestezinin büyük önemi var. Ameliyat esnasında anestezi doktoru tansiyonunuzu düşük tutarsa kanama çok az olur. Bunu sağlayan hastaneleri özellikle seçiyorum. Elbette ameliyat esnasında dokulara saygılı çalışmak ta morluk ve şişliklerin az olmasında etkin. Bu yüzden aceleci davranmadan düzgün cerrahi planda çalışmaya özen gösteriyorum.

ESTETİK AMELİYAT SONRASI AĞRIM ÇOK OLURMU?
    Rinoplasti sonrası ağrı çok sık rastlanılan bir şikâyet değildir. Eğer ağrınız olursa, size verilen reçetedeki ağrı kesiciyi 3 saatte bir alabilirsiniz. Eğer ağrınız yok ise ağrı kesici kullanmayın.

Alçı ve bandaj süreleri ne kadardır?
    9-Ortopedistlerin kullandığı klasik beyaz alçıları tercih etmiyorum. Çabuk gevşiyorlar ve sudan etkileniyorlar. Sırf estetik burun ameliyatları için tasarlanmış alçıları tercih ediyorum. Bunlara splint diyoruz. Splintlerin en büyük artısı burunda çok uzun süre durmasına gerek olmaması ve sudan etkilenmemesi. Ortalama 5 gün durması yeterli oluyor.5.günden sonra alçıyı alıp burna bandaj yapıyoruz. Bandajlar da ortalama 14 gün kadar duruyor.

Ameliyat sonrası burun bandajlamanın ne faydası var, burun bandajlanmasa ne gibi zararı olur?
    Bandajın amacı şişliklerin hızla inmesini sağlama ve burunu darbelerden korumaktır. Bandaj yapılmaz ise şişlikler biraz daha geç iner, ama nihai sonuç değişmez.

Posted 3 months ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.